Amager Bryghus, Batch 1000

"Der er i sandhed løbet meget øl gennem tankene, siden Amager Bryghus slog porten op i april 2007. Tankene er blevet flere, VI er blevet flere og - indrømmet - så er vi måske nok også blevet lidt rundere. Men det er kun fordi, vi har det godt og prøvesmager grundigt på øllet! Nu har vi brygget og smagt os helt frem til batch # 1000, og det vil vi gerne fejre med en af de øltyper, som vi ved, at mange er glade for: en saftig og humledryppende IPA med amerikansk inspiration. Der er humle alle vegne i Batch 1000, en slags under mæskning og kogning, to andre i whirlpoolen og så tre forskellige under både første og anden tørhumling. Tak for støtten til jer alle gennem årene her i betonhelvedet i Tårnby - vi var her ikke i dag uden jer. "

Duft og smagsnoter: Øllen er ravgylden med hvidt skum. Komplekse dufte med noter af grapefrugt, humle, mango, fyrrenåle og græs. Smagen er bitter på den gode måde, domineret af grape, blomsteragtig humle, mango og fyrrenåle. En af de mere forfriskende IPA'er. 

Ingredienser: Vand. Bygmalt: Pilsner, Munich, Melanoidin. Humle: Herkules, Amarillo, Chinook, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi, Centennial. Gær. US-ale
 
44 cl dåse - 6,5% alk.
 
 
Untappd: 3,94
49,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Vores lille bryghus ligger i hjertet af Amager nemlig på en charmerende industrigrund i Tårnby. Vi er ikke i tvivl om, at vi er landets suverænt sikreste bryggeri, da vi har indrettet os i et gammelt beskyttelsesrum. Lokalerne har også i en periode været anvendt som bibellager, hvorfor der hviler en ganske særlig stemning over stedet, der bedst kan beskrives som den andægtige ro, man finder i et belgisk klosterbryggeri. 

Bag bryggeriet står de to venner og inkarnerede håndbryggere Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm, som siden har fået papir på deres evner ved at tage uddannelsen som diplombryggere på Skandinavisk Bryggerihøjskole. Vores ambition er at give alle ølelskere en god oplevelse – hver gang. Derfor bruger vi kun udsøgte råvarer under brygningen – vi gør ingen svingærinder med kunstige hjælpestoffer til at hjælpe processerne på vej. Desuden hverken pasteuriserer eller filtrerer vi vores øl ud fra et bevidst valg om at bevare den bedst mulige smag og duft. Vi lader øllet tage den tid, det skal bruge til at modne fuldt af på flasken, før vi frigiver det. 

Denne proces betyder, at der kan forekomme et let og helt naturligt bundfald i flasken. Dette kan uden problemer drikkes, men vil man have en mere æstetisk øloplevelse, hældes øllet forsigtigt op uden bundfald og gerne med lidt højde fra flaske til glas, så man oplever den smukke skumkrone og får frigivet alle de behagelige duftnuancer i det velbryggede øl fra Amager. 

Type:IPA - American
Land:Danmark
Område:Amager 
Størrelse i CL:44
Alkohol %:6,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader