Alpha Zeta Rosato, Veronese IGT 2017

Alpha Zeta Rosato kommer fra druer der er dyrket i det bakkede landskab uden for Verona, hvor kølige briser fra Dolimitterne gør klimaet mere moderat og fremragende til vindyrkning.

Duft og smagsnoter: Lys pink farve. Attraktive jordbær og kirsebær noter, som komplimenteres af subtile florale noter.  

Serveringsforslag: I munden forekommer vinen tør og egner sig derfor godt til lette retter med  pasta og salat.

69,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Historien bag Alpha Zeta går tilbage til 1999 hvor den engelske vinimportør David Gleave og den new zealandske winemaker Matt Thomson stiftede firmaet. Formålet var at fremstille en serie vine fra Veneto, som var prismæssigt konkurrencestærke uden at gå på kompromis med kvalitet og typicitet.

Helt centrale elementer i denne strategi var at etablere et samarbejde med lokale vinbønder frem for at købe vinen bulk. Et sådant samarbejde har vist sig at være det helt rigtige valg, og i dag er høstudbyttet sænket samtidig med, at der høstes senere for at opnå et mere modent druemateriale. Hvert år udvælges de bedste partier fra de forskellige underleverandører. Resultatet er en serie vine, der på mange måder overrasker positivt. Snittet er moderne med traditionel baggrund i de klassiske vintyper for regionen.

Langt størstedelen af druerne dyrkes i Valpantena (nordøst for Verona). Der dyrkes også en lille smule Pinot Grigio i Alpone (i det østlige Soave). Til de vine som vi tager hjem kommer alle druerne fra Valpantena – også enkeltmarksvinen Pinot Grigio ”Terrapieno”. Druerne fra denne mark imponerede så meget, at man siden 2013 har valgt at vinificere materialet herfra for sig.

Hvad angår selve produktionsfaciliterne er der tale om helt moderne materiel og metode. Der er f.eks. senest investeret i såkaldte ”most-kølere” der sikrer, at saften inden gæring opbevares køligt for at opnå mest mulig friskhed og aroma. Man gærer også i dag ved lavere temperatur end tidligere – igen for at bevare frugten på et højt niveau. Ripasso og Amarone fadlagres på både store og små fade. Alle vine på nær Ripasso og Amarone aftappes med skruelåg.

Soave og Chardonnay er lette, friske og rene vine med genkendelige dufte fra begge druer. Meget tilgængelig stil med god afsluttende syre. Rosato’en er fremstillet lidt i hvidvinsstil med en flot lys rosa farve. Fine lyse bærnuancer, og også her en lækker frisk syre. Pinot Grigio ”Terrapieno” er overraskende fyldig med flot gylden farve. Den forekommer mineralsk og sprød, og har lige et gear mere end de fleste Pinot Grigio’er i dette segment. En herlig vin.

Yderligere information

Type:Rosévin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:100% Corvina
Alkohol %:12,5 %
Lagret på egefad:Nej 
Drikketemperatur:8 -10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år.