Allegrini, La Grola 2010 Magnum, The Limited Edition 30 years edt.

Allegrini, La Grola 2010 Magnum, The Limited Edition 30 years edt.
Klassifikation: Veronese I.G.T.

Farve: Mørk og intens rubinrød
Bouquet: Tæt med stor frugt, hvor fadlagringen ikke er dominerende. Udpræget kirsebær-duft
Smag: Varm og fyldig frugt, stor dybde, meget druekarakteristisk

Gastronomi: Krydrede og fyldige retter, gerne kødbaserede
895,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Allegrini:

I flere århundreder har familien Allegrini været knyttet til vinproduktion i Veneto regionen. Firmaets nuværende form blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste Valpolicellavine op gennem 60’erne og 70’erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført af hans tre børn, Marilisa, Walter og Franco.

Familiens ejendomme breder sig over 70 hektar fordelt i de tre klassiske kommuner, Fumane, Sant’Ambrogio og San Pietro. Hovedparten af familiens vinmarker er placeret på de bedste "crus" i regionen.

Ved til stadighed at fokusere på kvalitet er det lykkedes at fremstille vine af høj klasse, og Allegrini fremstår i dag som en af de fornemste fortolkere af vine produceret på Veneto regionens klassiske druer, Corvina og Rondinella.

Som en innovativ og kompromisløs producent ser Allegrini det som en udfordring hele tiden at forbedre sine produkter til glæde for forbrugeren, snarere end at leve op til eksisterende regulativer. Det betyder, at man ved udeladelsen af den "tredje" Valpolicelladrue, Molinara, frivilligt har valgt at deklassere en del af sin produktion fra DOC til IGT, fra og med årgang 1997.

Over en bred kam er der i vinverdenen enighed om, at Allegrinis vine er af exceptionelt høj standard. Amaronen og IGT-vinen La Poja (100% Corvina) har i de sidste mange år fået tildelt 3 glas af vinguiden Gambero Rosso, der ydermere betragter Allegrini som førende producent i Venetoregionen!

Ud over at markedsføre de røde vine Valpolicella Classico, Palazzo della Torre, La Grola, Amarone Classico, La Poja og Recioto della Valpolicella under navnet Allegrini, har man også den mindre prestigefyldte serie Corte Giara. Vinene er de klassiske fra området, dvs. Soave, Bardolino, Valpolicella og Amarone.

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:150 cl.
Årgang:2010
Druesorter:Corvina 70%, Rondinella 15%, Syrah 10% og Sangiovese 5%
Alkohol %:13,5 %
Lagret på egefad:18 mdr. på franske barriques (50% nye og 50% 1 år gamle) 10 mdr. på flaske 
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:6-8 år fra Høståret