Allegrini, Amarone della Valpolicella Classico 1999

Allegrini, Amarone della Valpolicella Classico 1999

Allegrini, Amarone della Valpolicella Classico 1999

Over en bred kam er der i vinverdenen enighed om, at Allegrinis vine er af exceptionelt høj standard. Amaronen og IGT-vinen La Poja (100% Corvina) har i de sidste mange år fået tildelt 3 glas af vinguiden Gambero Rosso, der ydermere betragter Allegrini som førende producent i Venetoregionen!
 
Klassifikation: Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.
Jordbundsforhold: Varieret, domineret af ler og kalk.
Udbytte/hektar: ca. 7000 kg/ha
Alder for vinstokke: 30 år
Gæring: Maceration og alkoholgæring i 25 dage ved 15-25 °C.
Lagring: 18-20 mdr. på store slavonske fade (12 år gamle) efterfulgt af 12 mdr. på flaske.
Farve: Meget mørk, ren og dyb
Bouquet: Overvældende intens med duft af tørrede frugter, rosiner, svedsker o.l. samt et delikat sødmefuldt fadpræg.
Smag: Tilsvarende imponerende med stor kompleksitet. Flot syre/frugtbalance. Tør til let bitter afslutning
Mad og vin:Passer til kraftige retter, parmesanost, eller alene til meditation

 

625,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Allegrini

I flere århundreder har familien Allegrini været knyttet til vinproduktion i Veneto regionen. Firmaets nuværende form blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste Valpolicellavine op gennem 60´erne og 70´erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført af hans tre børn, Marilisa, Walter og Franco.
 
Familiens ejendomme breder sig over 70 hektar fordelt i de tre klassiske kommuner, Fumane, Sant´Ambrogio og San Pietro. Hovedparten af familiens vinmarker er placeret på de bedste "crus" i regionen.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Veneto
Størrelse i CL: 75
Årgang: 1999
Druesorter: 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella og 5% Molinara
Alkohol %: 15
Lagret på egefad: Ja, 18-20 mdr. på 12 år gamle store slavonske fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 20 år fra høståret