Albino Rocca, Barbaresco 2020 DOCG

Klassifikation: Barbaresco D.O.C.G. 
Jordbundsforhold: Ler- og kalkholdig 
Udbytte/hektar: ca. 3000 flasker 
Alder for vinstokke: 15 - 20 år 
Gæring: Alkoholisk gæring foregår på temperaturkontrollerede rotofermentatorer 
Lagring: Vinen lagrer i 24 mdr. på 20 hl tyske og østrisgske fade 
Farve: Rubinrød til granatrød farve af god dybde. 
Bouquet: Varietaltro og intens, med koncentreret velduft af lakrids, kirsebær, blommer og svesker. Imponerende for en Barbaresco fra så unge planter 
Smag: Koncentreret, næsten massiv, med fast tanninstruktur, og spændstig multifacetteret frugt 
Mad og vin: De rigeste pastaretter og risotti og retter med svampe

325,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Albino Rocca

Ejendommen er grundlagt i 1950, men de tidligste aftapninger fra denne producent er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt i ejendommens historie indtraf i 1988 da den nuværende ejer, Angelo Rocca, traf - og blev vinmæssigt inspireret af - Elio Altare. Sympatiske Angelo markerede sig snart som Barbaresco-specialist og mener selv at 1991 var den første årgang for den ønskede Barbaresco-stil, men alle de røde herfra er eksemplariske, meget farvemættede og fulde af ekstrakt og karakter, således også Dolcetto d’Alba Vignalunga og Barbera d’Alba Gepin, sidstnævnte opkaldt efter Angelos far, Giuseppe. Der er nu i alt 13 ha vinmarker til rådighed, og den årlige produktion er på ca. 66.000 flasker, og heraf er 6,5 ha dediceret til Nebbiolo da Barbaresco, i alt ca. 30.000 flasker, fordelt på Ronchi og Loreto i Barbaresco kommune, men dertil kommer nyerhvervede besiddelser på den fortræffelige cru Montersino, der er delt mellem Treiso og San Rocco Seno d’Elvio, hvorfra der første gang er fremstillet en Barbaresco i 2001, uden markangivelse, da der er tale om druer fra helt unge planter. 


Der er ingen fast fremgangsmåde for fremstillingen af Barbaresco. I stedet forsøger Angelo at få det bedste ud af hver årgang. Barbaresco Vigneto Loreto fremstilles dog efter et mere traditionelt mønster med moderat lang macerationstid og efterfølgende lagring på botti, mens Barbaresco Brich Ronchi er udtalt moderne og gæres med ganske kort skindkontakt (3-5 dage) og høje initialtemperaturer (op til 39 grader celsius) og lagres siden hen på 80-90 % nye franske barriques. Begge Barbareschi macereres på rotofermentator, men kombinationen af forskelligt territorio og fremstillingsmåde giver to ganske forskellige vine. Mens Barbaresco Loreto er klassisk, elegant, floral og fuld af uspoleret Nebbiolo-frugt er Barbaresco Brich Ronchi mere potent og struktureret med en tæt, barriqueafstemt frugtighed.

Angelo har længe markeret sig som en af de førende fortolkere af Barbaresco og anvender den meget velansete Beppe Caviola som konsulterende ønolog, men får nu også i det daglige hjælp af datteren Paola, der for nylig er blevet færdiguddannet fra ønologskolen i Alba..

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte - Barbaresco
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:100% Nebbiolo
Alkohol %:14,0
Lagret på egefad:Ja i 24 mdr. på 20 hl tyske og østrisgske fade 
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 10-12 år fra høståret.