Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 44 98 06 37

Send os en e-mail
Bagsværd vinhandel
Nyhedsbrev
Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Der er 350 varer.
Spiritus

Spiritus

Underkategorier
  • Whisky
    Whisky
  • Whisky Collectors Corner
    Whisky Collectors Corne
  • Whisky glas og bøger
    Whisky glas og bøger
  • Rom
    Rom Det meste rom laves af resterne fra sukkerproduktionen. Først presses sukkeret for saft, dette giver det sukker vi kender som rørsukker. Tilbage er en brun sort masse som heder lys melasse, af denne laves sirup. Efter dette er der kun mørk melasse tilbage, massen er fed og oliet pga. af det meste saft er presset ud. Af denne melasse laves rom.Melasse massen spædes op med vand og tilsættes gær. Denne væske gærer til en form for øl som holder 5-9 % alkohol. Gærings tiden er med til at bestemme rommens karakter, alt fra 12 timer til 12 dage giver en mere eller mindre lys eller kraftig rom. Ligeledes anvendes der forskellige gær typer efter hvilken rom der fremstilles. Vandets kvalitet er også af betydning. Det færdige øl kaldes ”dead wash” pga. at gærbakterierne dør ved denne alkohol styrke. 1 ½ liter melasse giver en liter rom.Hver ø og land har sin egen særenhed i romproduktionen.Den oprindelige rom og nok også den bedste laves på et potstill, dette giver som udgangspunkt en tungere og kraftigere spiritus. Man kan kun destillere op til 85 % ved denne metode og kedelen skal tømmes helt før en destillation kan påbegyndes.Den mest effektive og industrielle produktion laves ved kolonne destillation. Det er en kontinuerlig proces, da der hele tiden påfyldes nyt ”øl”. Denne proces kom til Caribien i 1900 tallet og er meget effektiv. Man destillerer op til 95 % alkohol styrke. De færdige destillater er klare som vand, farven kommer først ved fadlagring.Rom lagres bedst på egefade på ca 250 liter. Fadene brændes indvendig for at give aroma og række nyt træ frem. Der fordamper ca 6 % rom fra tønderne årligt imodsætning til fx 2 % i Skotland.Rommen fortyndes til ca 80 % før den hældes på tønder for at begrænse fordampningen af alkohol. Heldigvis lager rommen bedre ved denne styrke.Egetræet er med til at modne og mildne den gode spiritus. Rom udvikler sig 3 gange hurtigere i Caribien end fx cognac i Frankrig. Derfor skal man ikke lade sig skræmme af ung rom.
  • Bas-Armagnac
    Bas-Armagnac
  • Cognac
    Cognac
  • Calvados
    Calvados
  • Grappa
    Grappa
  • Gin
    Gin
  • Tequila
    Tequila
  • Vodka
    Vodka
  • Likør
    Likør En likør er en sød alkoholisk drik, som ofte har fået smag fra frugter, urter, krydderier, blomster, frø, rødder, planter, bark og i nogle tilfælde fløde. Ordet likør kommer fra det latinske ord liquifacere, som betyder "at opløse". Dette henviser til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i fremstillingen af likøren. Likører bliver typisk ikke lagret ret længe under fremstillingen, men den får ofte lov at hvile i en del af fremstillingsprocessen, så smagsstofferne kan udvikle sig.I nogle egne af verden bruger man både betegnelserne likør og cordial. Selv om de to betegnelser ofte bruges i flæng, er der dog forskelle. En Likør får almindeligvis sin smag fra ingredienser, som dem nævnt ovenfor, og en cordial bliver som regel lavet med frugtkød og -safter og indeholder ikke alkohol.
  • Akvavit
    Akvavit
  • Bitter
    Bitter
  • Mjød
    Mjød
  • Drinkmix
    Drinkmix
  • Økologisk Spiritus
    Økologisk Spiritus
  • Andre Spiritiuoser

Varer sidevis

Varer sidevis